Jobba hos oss

Här finner du de tjänster vi har utannonserade.

Abelko har en platt organisation med korta beslutsvägar och lite byråkrati. Arbetet genomsyras av samarbetsanda. Vi kan lova dig stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter med ett brett tekniskt innehåll. 
Abelko strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar sökande och medarbetare med olika bakgrund.  

Vi söker en styr- och reglertekniker - med inriktning på fastighetsautomation

Arbetsuppgifter

Som styr- och reglertekniker hos Abelko Innovation arbetar du med konfigurering av styrsystem, främst inom värme och ventilation.
Det är ett omväxlande och utvecklande arbete som kräver bra ordningssinne och planeringsförmåga.
Servicenivån mot våra kunder utgör grunden till våra fortsatta framgångar. Det är därför mycket viktigt att du är lyhörd för kundernas önskemål och har en god känsla för service.

Kompetens och egenskaper

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som servicetekniker inom styr- och regler, kyla, värme, ventilation eller fastighetsautomatik. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom styr och reglerteknik, PLC–programmering eller elinstallationer.
Du är en positiv person med personligt driv. Du har ett kundorienterat synsätt och utpräglad servicekänsla. Du är noggrann och angelägen om att göra ett bra jobb. Du är nyfiken, tekniskt intresserad och har viljan att utvecklas i din yrkesroll. Du är social och samarbetsvillig men tycker om att arbeta självständigt.

Placeringsort: Luleå eller Jönköping

Vill du veta mer? kontakta Caroline Nordin, VD,
telefon: 0920-45 06 00.
Sista ansökningsdag 18/9. 
Skicka din ansökan till: info@abelko.se

Om Abelko

Abelko Innovation är ett stabilt företag som grundades 1970 i Luleå och ingår i Indutrade koncernen. Företaget arbetar med bland annat energimätning, fjärrstyrning, fastighetsautomation, energioptimering och driftövervakning.

Abelko marknadsför lösningar i form av totalkoncept innehållande hårdvara, mjukvara, support, service och produktion. Abelko Innovation utvecklar egna teknikplattformar som kan använda för specialanpassade lösningar. Exempel på kunder är SKF, Trafikverket och Xylem Water Solutions.

Abelkos filosofi är att bygga upp långsiktiga relationer och arbetare nära kund, från idé till färdig produkt. Tillsammans med kunderna arbetar de för att göra produkterna bättre, billigare och effektivare.

 

Försäljnings- och marknadschef

Till Abelko söker vi dig som har en teknisk bakgrund och erfarenhet från försäljning. Är du dessutom ledare med fokus på struktur och processer är detta en roll för dig.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som Försäljnings- och marknadschef blir främst att driva försäljning och marknadsföring i ett företag i stark tillväxt och förändring. Ditt huvudsakliga ansvar blir att skapa affärer utifrån befintliga och nya kunders behov, och agera som deras samarbetspartner i utvecklingen av vår gemensamma affär. Vi besitter den tekniska spetskompetensen, erfarenheten och ett varumärke med stor potential som möjliggör att bredda oss på marknaden. Med dig i spetsen kan vi nu med hjälp av effektivt säljarbete och tydlig marknadskommunikation fortsätta utvecklingen av vår affär. Strategiskt blir du ett stöd till VD i marknadsfrågor och du sitter i ledningsgruppen där du med ditt övergripande och tvärfunktionella synsätt bidrar till stark samverkan mellan företagets alla avdelningar. Genom dina omfattande kontaktytor såväl internt som externt är du en viktig nyckelspelare och en stark inspirationskälla för vår fortsatta resa framåt.

Tjänsten är tillsvidare med placering på Abelkos huvudkontor i Luleå.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Leda och utveckla medarbetarna i marknadsteamet, personalansvar för 6 medarbetare
 • Tillsammans med ledningsgruppen utveckla företagets strategi, stöd till ständiga förbättringar och leverera mot operativa mål
 • Utarbetning av marknads- och affärsutvecklingsplan utifrån marknadsanalys
 • Proaktivt utföra operativ försäljning gentemot befintliga och nya kunder
 • Löpande kundkontakt och underhåll av befintliga kundrelationer och affärer
 • Planera och genomföra marknadsaktiviteter
 • Kommunicera marknadsinfo till samtliga funktioner internt på Abelko, samt stöttar dessa med marknads- och produktkunskap
 • Identifiera, dokumenta och förmedla kundkrav som input till Abelkos produktframtagning
 • Priskalkylering och prissättning i samarbete med VD

Kvalifikationer  

För att bli framgångsrik i rollen som Försäljnings- och marknadschef hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus, där du får stort ansvar och goda möjligheter att vara med och forma vår framtida verksamhet. Du behöver vara affärsmässig och målinriktad, och du är van vid att arbeta tvärfunktionellt med ett holistiskt synsätt. Du är ambitiös och har en stark vilja att ständigt utveckla och förbättra samt har förmåga att se hur de olika funktionerna inom företaget kan arbeta effektivt tillsammans för gemensam framgång. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför marknadens signaler och att du har ett genuint intresse för branschen i allmänhet och teknik i synnerhet.

Som person är du utåtriktad och intresserad av din omgivning. Du har förmåga att inspirera och lyfta dina medarbetare och du drivs av att bygga förtroendefulla relationer såväl internt som externt.

För att vara aktuell för tjänsten har du

 • Minst 5 års erfarenhet av ledande position
 • God erfarenhet av fältsälj B2B, gärna av tekniska system/produkter
 • Gärna erfarenhet av eftermarknad
 • Civilingenjörsexamen eller likvärdig utbildning ser vi som meriterande

Om oss

Abelko är ett väletablerat företag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi ingår i en stabil koncern vars storlek möjliggör för oss att växa och arbeta långsiktigt. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder.

Vi tar nu nya kliv in på marknaden och söker en Försäljnings och Marknadschef med kapacitet och vilja att vara med och leda företaget genom denna spännande utvecklingsfas. Har du högt affärsfokus och erfarenhet av att leda företag genom förändring? Då vill vi höra mer från dig!

Ansökan

För mer information om befattningen kontakta Cesab,  rekryteringskonsult, Tomas Blomster, tel. 076-636 57 60.

Sista ansökningsdatum är den 4 oktober.

1

Systemadministratör Linux

Vi erbjuder ett omväxlande, utmanande och utvecklande arbete som systemadministratör. Du ingår i en grupp med erfarna kollegor där ni tillsammans bygger system inom bland annat automation, mätteknik, medicinteknik och energieffektiviseringar.

Om tjänsten

Som systemadministratör hos Abelko Innovation arbetar du med att installera, underhålla och ge support på våra egenutvecklade system åt våra kunder.
Det är ett omväxlande och utvecklande arbete som innebär mycket kundkontakt och kräver en bred kompetens inom framförallt Linux systemadministration. Det är viktigt att du är självgående och har god kommunikationsförmåga.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har bred kompetens inom Linux systemadministration men som även är duktig på shellskript, databaser och nätverk. Meriterande är om du har erfarenhet av administration i Windowsmiljö och programmeringskunskaper i Java, C eller PHP.
Du kommer arbeta i nära samarbete med utvecklingsteamet med att leverera, driftsätta, underhålla och ge support på våra system. Du kommer även ansvara för driften av vår servermiljö, både kundapplikationer och interna system.

Du är noggrann och angelägen om att göra ett bra jobb. Du är nyfiken, tekniskt intresserad och har viljan att utvecklas i din yrkesroll. Du är social och samarbetsvillig men tycker om att arbeta självständigt.

 Kunskapsområden

 • Linux
 • Shellskript
 • Databaser (PostgreSQL)
 • Apache-administration
 • Nätverk

Meriterande

 • Java
 • C
 • PHP
 • Reguljära uttryck
 • Systemadministration och support i Windows-miljö
 • Virtualisering

Arbetsuppgifter

 • Linux systemadministration
 • DevOps
 • Serverdrift
 • Kundkontakt för support
 • IT-drift

 

 

Om Abelko

Abelko Innovation är ett stabilt företag som grundades 1970 i Luleå och ingår i Indutrade koncernen. Vi utvecklar och producerar system för bland annat energimätning, fjärrstyrning, fastighetsautomation, energioptimering och driftövervakning.

Abelko marknadsför lösningar i form av totalkoncept innehållande hårdvara, mjukvara, support, service och produktion. Vi utvecklar egna teknikplattformar som kan använda för specialanpassade lösningar. Exempel på kunder är SKF, Trafikverket och Xylem Water Solutions.

Abelkos filosofi är att bygga upp långsiktiga relationer och arbetare nära kund, från idé till färdig produkt. Tillsammans med kunderna arbetar de för att göra produkterna bättre, billigare och effektivare.

Placeringsort: Luleå

 

Varmt välkommen till att söka tjänsten på: info@abelko.se Kontaktperson: Jessica Rohdin, Utvecklingschef. Tel. 0920-45 06 00. Sista ansökningsdatum är den 4: e oktober 2020, men tveka inte att skicka i din ansökan redan idag då löpande urval görs.