50 års erfarenhet!

Produkter och lösningar som finns överallt i människors vardag, sånt som inte alltid syns men som gör skillnad. Det är inriktningen för oss på Abelko Innovation, ett Luleåföretaget med at utveckla och producera elektronik.

Abelko Innovation är ett elektronikföretag i Luleå, grundat 1970 av Lennart Edström. Företaget blev snabbt en av pionjärerna i Sverige i fråga om att utveckla produkter inom energiteknik. Det är produkter som styr, mäter, tänder/släcker och reglerar värme, tillståndskontroll och ventilation på distans.

Abelko har under sina 50 år byggt upp en verksamhet som innebär att företaget blivit en långsiktig partner för många inom automation, mätteknik och energieffektivisering.

Abelko utvecklar både egna produkter och system som kunder specialbeställer.

Det är marknadsledande produkter som används på många områden och till exempel reglerar temperaturen och inomhusklimatet i små och stora hus, styr gatubelysningar eller ser till att vaggan fungerar på rätt sätt på bland annat blodgivningscentralerna.

Abelkos produkter bidrar till övervakning och optimering som sparar resurser – både ekonomiska och miljömässiga.

Ett flertal av Abelkos uppdragsgivare är företag som man har haft mångåriga samarbeten med. Ett exempel är Trafikverket, som vi jobbat med i flera decennier. Läs mer om våra case här.

IMSE UltraBase
IMSE UltraBase är en av Abelkos produkter som används inom fastighetsautomation.
Den styr och reglerar små eller stora fastighetsbestånd.